Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Wegens overweldigend succes en aanhoudende vraag speelt The Kik nogmaals Boudewijn de Groots Voor De Overlevenden en Picknick integraal met orkest. Nog nooit werden deze platen integraal uitgevoerd. Tot vijf jaar geleden. Toen The Kik deze dankbare taak op zich nam. Als groot bewonderaars van de muziek van Boudewijn de Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg The Kik goedkeuring van de grootmeester zelf om zich te buigen over de twee sleutelalbums uit respectievelijk 1966 en 1968. En nu dus terug in een selectief aantal theaters.

 

 

 

 

Op 26 mei om 15:00 zal de bank die gebaseerd is op het prentenboek 'Soms als ik een vlinder zie' worden onthuld in het Halderpark van Valkenburg aan de Geul.

 

 

 

 De verhalen van alle liedjes

 Auteur: Peter Voskuil

 

Het complete, allesomvattende boek over elk liedje van Boudewijn de Groot

Testament, Het land van Maas en Waal, Verdronken vlinder, Prikkebeen, Als de rook om je hoofd is verdwenen, Jimmy en Avond, maar ook Pastorale, Malle Babbe en Annabel: het oeuvre van Boudewijn de Groot is rijk en strekt zich uit over zeven decennia.

Aan de vooravond van zijn tachtigste levensjaar sprak Boudewijn de Groot vele tientallen uren met muziekjournalist Peter Voskuil. Ze luisterden elk officieel uitgebracht liedje terug waar hij als artiest, songwriter, producer of gastmuzikant bij betrokken was. Album voor album, liedje voor liedje, noot voor noot.

Dit zijn de verhalen achter al zijn liedjes. Aangevuld met historische documenten en zeldzame, niet eerder gepubliceerde fotografie uit tal van archieven (waaronder ook dat van hemzelf) is dit het ultieme, geautoriseerde standaardwerk over zijn carrière.

‘Boudewijn was in Nederland in zijn eentje The Beatles, Dylan en Neil Young tegelijk.’ Peter Voskuil

‘Ook als ik geen fan was, zou ik dit boek willen lezen.’ Boudewijn de Groot

 

 Peter Voskuil geldt sinds de verschijning van zijn vijf kilo zware boek Dutch Mountains als een autoriteit op het gebied van de Nederlandse pophistorie. Eerder schreef hij al de biografie van Lennaert Nijgh.

 

 

De uitzending van Boudewijn met zijn dochter Caya zal worden herhaald op:

29 april 2023 op NPO2  en op 2, 4 en 16 mei 2023 op NPO1.

en is hier ook terug te zien: https://www.eo.nl/programmas/laat-oorlog-geen-generaties-duren/afleveringen

 

 

 

En wel op:

16 september-Hilversum Beeld en Geluid

24 september-Den Haag Beeld en Geluid