Ook Boudewijns tegel wordt geveild:

 

PERSBERICHT Rotterdam, 12 januari 2022

Walk of Fame-tegels naar musea, nabestaanden of hoogste bieders

Er komt definitief een einde aan de Rotterdamse Walk of Fame. De sterrenstoep, die vanaf 1990 op de Schiedamsedijk lag en sinds 2014 met een kleinere collectie op het Metroplein bij Ahoy, gaat begin maart op de schop. De tegels worden geadopteerd door de Nederlandse sterren, nabestaanden of musea, of geveild via internet. Met de opbrengst van de veiling en een doneeractie kunnen zwaar beschadigde tegels van Rotterdamse sterren worden vernieuwd en behouden voor de stad.

Meer weten over de veiling, de doneeractie en de nieuwe bestemmingen voor tegels die geadopteerd worden? Kijk op: www.walkoffame.nl

 

“Het was een pijnlijk besluit”, verklaart Emile Hilgers, secretaris van Stichting Walk of Fame. “Maar via fondsenwerving en sponsoring is het ons niet gelukt het nodige geld bijeen te brengen om een aanzienlijk deel van de collectie te restaureren. Dat was nodig omdat de meeste tegels zijn aangetast door weersomstandigheden en de bij een eerdere renovatie aangebrachte toplaag is losgeraakt.”

De Walk of Fame moet het veld ruimen voor de herinrichting van Hart van Zuid. De tegels passen niet in het nieuwe ontwerp voor de buitenruimte. Toen er enkele maanden geleden nog geen geschikte locatie beschikbaar was, heeft het bestuur in een laatste poging om nog zoveel mogelijk tegels van Rotterdamse sterren te redden een plan voorgelegd aan de gemeente voor een Ride en een Walk of Fame. Maar ook het idee voor een fiets- en wandelroute langs her en der in de stad geplaatste tegels bleek onuitvoerbaar.

Internetveiling via website

“Om te voorkomen dat tegels die niet geadopteerd worden verloren gaan, komt er een internetveiling”, legt Hilgers uit. “Van 12 januari tot en met 10 februari kunnen mensen bieden op ruim twintig tegels van beroemdheden. Met bekende Nederlandse artiesten, zoals Frans Bauer, Gerard Cox en Tineke Schouten, maar ook de wereldsterren Tina Turner, Bon Jovi, Johnny Cash en Jacky Chan. Een complete lijst staat op onze website, met een uitleg over hoe er geboden kan worden. De opbrengst van de veiling en de doneeractie gaat deels naar het vernieuwen van de tegels van bijvoorbeeld André van Duin en Bep van Klaveren en deels naar het Sophia Kinderziekenhuis.”