Woensdag 7 december wordt de eerste echt Heemsteedse gitaar  aangeboden aan een Heemsteedse artiest, Boudewijn de Groot.

 

Een Heemsteedse gitaar? Hoe is dat gekomen? 

 

 

 

 

Robin van de Poll, directeur van het Heemsteedse bedrijf Nehem International, komt voor zijn werk enkele malen per jaar in Bandung, Indonesië. Omdat hij in een gitaarblad gelezen had over een gitaarfabriek in Bandung, heeft hij deze in 2012 uit liefhebberij bezocht.

 

Het bleek een familiebedrijf uit 1959 dat met 80 man personeel zo’n 300 gitaren per maand bouwt. De gitaren hebben een uitstekende kwaliteit. Robin liet er een gitaar bouwen waar hij erg tevreden over was. Zo ontstond het idee om op basis van top-specificaties een geheel nieuwe gitaarlijn te ontwikkelen en in de markt te zetten.

 

Ontwerper Jan Pastoor bedacht de naam “Homestead”, omdat de initiatiefnemers uit Heemstede komen. Hij ontwierp ook het logo. De merletten uit het wapen van Heemstede zijn terug te vinden in de positiestippen op de toets (hals) van de gitaar. Ted van Kampen van de Gitaarshop Heemstede is ook bij dit project betrokken. Daarmee is het een vollledig Heemsteeds initiatief geworden.

 

Om een topgitaar te kunnen ontwikkelen is gekozen voor de allerbeste houtsoorten, zoals de eerste kwaliteit sparrenhout (Adirondack) voor het bovenblad en massief palissander voor de zij- en achterkant. En er is niet bezuinigd op het overige materiaal en accessoires.

 

De Homestead-gitaren worden naar de specifieke wensen van iedere klant met de hand gemaakt en de klant kan de eerste letter van zijn naam terug laten komen in het logo.

 

Afgelopen week zijn de eerste twee afgebouwde gitaren in Nederland aangekomen. Omdat het een echt Heemsteedse gitaar betreft zullen de initiatiefnemers de allereerste Homestead aanbieden aan Boudewijn de Groot. Dit vindt plaats op woensdag 7 december om 11.00 uur op het kantoor van Nehem International op de Zandvoortselaan 74 in Heemstede.

 

Wij nodigen u graag uit voor deze presentatie. Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met Robin van de Poll, 023-5431750, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

.