foto Lou Beerens

 

 

 

 

 

 

 Foto: Eddy Gabriëls
 
 
Het verhaal bij deze foto:


Het was een soort hippie-festival op, als ik me goed herinner, een groot grasveld. Het was warm en ik bevond me in gezelschap van fotograaf Ronald Sweering, die gekleed was in een zwarte cape. We hadden het een en ander geblowd. We waren aan de vroege kant, dus ik kon wat journalisten te woord staan. Een van hen vroeg me of ik mee wilde naar een dorpje in de buurt voor een interview. Ik had nog tijd zat, dus besloten we dat te doen. Daar aangekomen deed ik een interview met hem in de plaatselijke kroeg. Daarna gingen we, omdat het prachtig weer was, wat wandelen in de buurt. Zo kwamen we bij de Schelde aan, waar midden op de rivier een jongen en een meisje in een roeibootje zaten. Ze hadden 1 spaan, waarmee het meisje heen en weer bewoog om vooruit te komen. "Wat doe je daar?" riep ik. "Frikkelen!" riep het meisje. "Mogen we mee?" riep ik. Dat vond ze goed, we voeren een eindje mee. Ze heette Tiet, waar wij uiteraard hilarisch op reageerden.
Na de roeitocht reden we terug naar het festival, waar ik behoorlijk stoned aan de slag moest. Dat ging goed, hoewel ik moeite had mijn lachen in te houden, omdat Ronald in zijn cape om heen fladderde om foto's te maken. Naar de foto te oordelen was hij overigens niet de enige fotograaf. Het ging er kennelijk allemaal heel gemoedelijk toe. Het optreden was een daverend succes en ik kwam weer heelhuids thuis met het gebruikelijke stapeltje franken.
Tiet heb ik nog één keer toevallig ontmoet in Leuven, waar ik met de band met Ernst en Henny moest optreden ('76). Ze zat in het restaurant tegenover het theater, waar wij ook zaten te eten, en ik herkende haar onmiddellijk. Een mooi weerzien. Daarna nooit meer gezien. Schepen in de nacht.